ustanovení o ochraně osobních údajů a používání cookies.

Poslední aktualizace: květen 2020

UBM Development AG („my“, „naše společnost“, „UBM“) klade velký důraz na zajištění účinné ochrany vašich osobních údajů. Splňujeme podmínky stanovené platnými právními předpisy, zejména pak Obecným nařízením o ochraně osobních údajů Evropské unie („GDPR“) a rakouským zákonem o ochraně osobních údajů („ZOOÚ“). Tyto zásady ochrany osobních údajů popisují, jak zpracováváme vaše osobní údaje na našich webových stránkách a kanálech sociálních médií, jak můžete zkontrolovat zpracování těchto údajů a uplatnit práva, které jako subjekt údajů máte.

1. Správce a kontakt

Správcem webových stránek je společnost:

UBM Development AG
Laaer-Berg-Straße 43, 1100 Vídeň
+43 50 626 2600
ubm@ubm-development.com

Pro požadavky týkající se ochrany osobních údajů a uplatňování práv subjektů jsme určili následující hlavní kontaktní e-mail:

datenschutz@ubm-development.com

Pověřence pro ochranu osobních údajů jsme neurčili, neboť zákon v tomto případě tuto povinnost nestanoví.

2. Osobní údaje a účely jejich zpracování

2.1 Návštěva webových stránek a jejich zabezpečení

Osobní údaje zpracováváme, abychom nabízeli naše produkty a služby na našich webových stránkách. Při návštěvě našeho webu váš prohlížeč automaticky odesílá informace o vaší IP adrese a dále informace o vašem systému (např. jaký operační systém používáte a verzi prohlížeče). Tyto údaje jsou nezbytné proto, abychom vám mohli nabídnout obsah našich webových stránek prostřednictvím vašeho zařízení a zajistit, aby se zobrazoval správně. Údaje o připojení automaticky monitoruje náš server pomocí automatických protokolů (souborů) s cílem zabránit neoprávněnému přístupu a dalším útokům.

2.2 Statistická analýza využití našich webových stránek (Google Analytics)

Služba Google Analytics, kterou poskytuje společnost Google Inc., nám umožňuje lépe pochopit, jakým způsobem využíváte naše webové stránky a jaký obsah bychom měli dále rozvíjet. Tento nástroj pro analýzu používá soubory cookies pro zaznamenání standardních přihlašovacích informací a chování návštěvníků na našem webu. Údaje získané touto formou jsou souhrnné. Služba Google Analytics vytváří souhrnné statistiky o způsobu použití našich webových stránek. Zaznamenávány jsou zejména tyto údaje: počet a délka zobrazení jednotlivých stránek webu, geografické informace o uživatelích, jaká koncová zařízení uživatelé používají (PC/mobilní telefon), jazyk, operační systém, poskytovatel služeb, rozlišení displeje (na mobilních zařízeních). Pro více informací o tom, jak Google Analytics pracuje a o údajích, které můžeme shromažďovat a analyzovat. Navštivte: https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800.

Cookies, které používá služba Google Analytics, jsou povoleny pouze na základě vašeho souhlasu. Pro deaktivaci Google Analytics můžete použít následující odkaz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Více informací o obchodních podmínkách společnosti Google a zásadách ochrany osobních údajů společnosti Google naleznete zde: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html.

2.3 Cookies

Accept Cookies

Tyto webové stránky používají cookies. Jde o malé textové soubory, které jsou dočasně uloženy na vašem zařízení při návštěvě našeho webu a obsahují určité informace. Cookies nemají přístup k jiným údajům uloženým na vašem počítači, ani je nemohou číst nebo měnit. Následující tabulka poskytuje přehled o cookies, které používá náš web:

Cookie(s) Poskytovatel Účel Doba uchování
wp-rest-enabled-ping / Tento cookie kontroluje, zda je k dispozici rozhraní REST API. 1 hodina
Session / Tyto údaje jsou nezbytné pro aktuální spojení s naším webem. Po dobu návštěvy webu.
Cookieconsent_status / Slouží pro uložení vašeho souhlasu s cookies, abychom se vás nemuseli ptát při každé návštěvě. 1 rok
Google Analytics (_ga, _gat, _gid) Google Slouží pro statistiky použití našeho webu a opakující se kontrolní požadavky. Pomáhají nám rozumět, jak často, z jakých zemí a z jakých zařízení se uživatelé na náš web připojují, a umožňují nám optimalizovat obsah pro dané návštěvníky. 1 minuta (_gat)

1 den (_gid)

2 rok (_ga)

wordpress_geo_redirect_once WordPress Foundation Tyto cookies slouží k tomu, aby se web zobrazoval v jazykové verzi odpovídající zemi, ze které se uživatel připojuje. 1 rok
Hubspot (_hssc, _hssrc, _hstc, hubspotutk, __cfduid) HubSpot / Cloudflare Tyto cookies pomáhají rozpoznat uživatele pro účely analytického software HubSpot.

Cloudflare, což je poskytovatel obsahu pro HubSpot, dále používá cookies (__cfduid), aby detekoval uživatele s nekalými úmysly a minimalizoval blokování legitimních uživatelů. Tyto cookies jsou nezbytné pro bezpečnostní prvky Cloudfare a bezpečnostní nastavení jsou řešeny individuálně podle konkrétního uživatele.

až 13 měsíců
Facebook Cookies (_fbp, wd, sb, fr, datr) Facebook Slouží pro řízení reklamy poskytované uživatelům našich webových stránek, když využívají platformy Facebook Advertising. až 2 roky
LinkedIn Cookies (lidc, lang, lissc, bcookie LinkedIn Slouží pro řízení reklamy poskytované uživatelům našich webových stránek, když využívají platformy LinkedIn. až 2 roky
YouTube Cookies (GPS, YSC, VISITOR_INFO1_LIVE) YouTube Slouží pro ukládání a zobrazování videí. Tyto cookies využívá YouTube pro sledování způsobu použití svých služeb. až 6 měsíců

Další informace o cookies uchovávaných ve vašem zařízení jsou dostupné na: http://www.youronlinechoices.com.

2.4 Komunikace a kontaktní formuláře

Máte-li jakékoliv otázky ohledně naší společnosti nebo našich projektů, můžete nás kontaktovat prostřednictvím kontaktních formulářů nebo napřímo. Údaje, které jste nám poskytli použijeme pro odpověď na vaše požadavky (jméno, adresa odesílatele, obsah zprávy). Některá pole kontaktních formulářů mohou být označena jako povinná. Tyto údaje poskytnout nemusíte, ale upozorňujeme, že bez nich nebudeme schopni zpracovat požadavek nebo poskytnout naše služby.

2.5 Newsletter(y)

Pro pravidelné informace o naší společnosti (včetně marketingu a informací o aktuálních událostech) se můžete přihlásit k odběru newsletteru. Pro účely newsletteru zpracováváme vaše registrační údaje (jméno, kontakt, adresa, oslovení, titul, zájmy, PSČ, společnost) a dále obecné údaje o oblíbenosti a způsobu využití našeho newsletteru. Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím příslušeného odkazu v každém newsletteru nebo nás můžete kontaktovat přímo. Odvolání souhlasu nemá vliv na zákonnost zpracování prováděného před odvoláním souhlasu.

2.6 Mapy Google

Mapy Google používáme pro zobrazování geografických informací uživatelsky přívětivým způsobem. Aplikace Mapy Google shromažďuje, zpracovává a používá osobní údaje návštěvníků (například IP adresa), kteří aplikaci používají na našem webu. Mapy Google provozuje společnost Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Pro více informací o způsobu zpracování osobních údajů společností Google nebo pro návod, jak změnit nastavení ochrany osobních údajů v aplikaci Mapy Google, navštivte http://www.google.com/privacypolicy.html.
Aplikace Mapy Google se aktivuje pouze, když k tomu dáte souhlas kliknutím na příslušné aktivační tlačítko. Před udělením souhlasu s použitím aplikace se žádné údaje nepřenáší.

2.7 Sociální média

Kromě našich webových stránek provozujeme pro účely našeho projektu následující kanály sociálních médií:

Sociální médium Provozovatel Zásady ochrany osobních údajů provozovatele daného kanálu Náš kanál
Facebook Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland https://www.facebook.com/privacy/explanation

 

a

 

https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

 

https://www.facebook.com/ubmdevelopment/
YouTube Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland https://policies.google.com/privacy https://www.youtube.com/channel/UCT2yu3PYcLtzynA2GHCp32g
Instagram Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland https://de-de.facebook.com/help/instagram/155833707900388 https://www.instagram.com/ubmdevelopment/
LinkedIn LinkedIn Ireland Unlimited Company

Wilton Place,

Dublin 2, Irland

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?_l=de_DE https://www.linkedin.com/company/ubm-development-ag/
Twitter Twitter International Company

One Cumberland Place, Fenian Street

Dublin 2, D02 AX07 IRLAND

https://twitter.com/de/privacy https://twitter.com/UBMdevelopment/
Xing New Work SE

Dammtorstraße 30

20354 Hamburg

Deutschland

https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung https://www.xing.com/companies/ubmdevelopmentag

V rámci provozování konkrétních kanálů na sociálních médiích můžeme vystupovat jako společní správci spolu s daným provozovatelem platformy, který není výhradním správcem. Mějte prosím na paměti, že nemáme úplný přístup k údajům zpracovávaným provozovatelem dané platformy. Z tohoto důvodu doporučujeme, abyste se seznámili se zásadami ochrany osobních údajů každé platformy a měli tak komplexní přehled.

Při provozu našich kanálů na sociálních médiích můžeme zpracovávat:

(a) vaše osobní údaje, např. cookies, když komunikujete s našimi kanály na sociálních médiích (pamatujte prosím, že některé údaje můžeme shromažďovat, i když nejste připojeni) a
(b) údaje o interakci, např. když s námi komunikujete prostřednictvím našich sociálních médií ve formě příspěvků, komentářů, osobních zpráv nebo kontaktních formulářů.

Při interakci s našimi kanály na sociálních médiích můžeme mít přístup k vašim veřejně dostupným údajům (například jméno a obrázek profilu, prostřednictvím kterého vkládáte veřejné komentáře na našich webových stránkách). Zkontrolujte si prosím nastavení vašeho profilu, abyste věděli, které údaje jsou veřejně dostupné a které údaje mohou být sdíleny s platformou. Pro více informací si přečtěte zásady ochrany osobních údajů příslušných platforem sociálních médií.

Dále dostáváme anonymní statistiky od provozovatelů sociálních médií o způsobech využití a popularitě našich stránek na sociálních médiích. Následující informace mohou být předmětem zpracování:

(a) Celkový počet followerů (osob sledujících náš kanál)
(b) Dosah: počet lidí, kteří vidí určitý příspěvek; počet interakcí s konkrétním příspěvkem, tyto informace nám umožňují vyhodnotit, která témata nejvíce zajímají naši komunitu
(c) Demografické údaje o uživatelích: věk, pohlaví, bydliště, jazyk
(d) Výkonnost reklamy: Kolik lidí vidělo příspěvek nebo placenou reklamu? Kolik lidí na ni reagovalo?

2.8 Pluginy sociálních sítí

Uživatelé mohou používat i pluginy platforem sociálních médií uvedených výše. Pokud aktivujete plugin kliknutím na příslušné tlačítko, vaše zařízení naváže spojení se servery provozovatele sociálního média. Pokud jsou pluginy aktivovány, mohou přenášet vaše osobní údaje (zejména IP adresu, URL aktuální webové stránky, cookies, které používáte v rámci sociálních médií, a informace o vašem systému a nastavení prohlížeče) provozovateli sociálních médií. Pokud si přenos těchto osobních údajů nepřejete, neaktivujte pluginy.

Pro více informací o tom, které údaje mohou být přenášeny, si přečtěte zásady ochrany osobních údajů příslušných platforem sociálních médií. Odkazy jsou uvedeny v tabulce výše.

2.9 IPLocate

Tyto webové stránky používají technologii (IPLocate https://www.iplocate.io/). Jde o veřejně dostupnou technologii http-API pro vývojáře software. IPLocate zpracovává vaši IP adresu pro geolokaci a pro tyto účely používá databázi IP adres. Umožňuje pouze alokaci podle města, příslušeného časového pásma, zeměpisné délky a šířky. Tyto informace používáme pro personalizaci služeb na našich webových stránkách.

2.10 Google ReCaptcha

Tyto webové stránky používají službu Google ReCaptcha, která chrání před spamem a zneužitím webových stránek automatickými požadavky. Jde o službu společnosti Google, jež zpracovává údaje o chování na webových stránkách. Na základě vyhodnoceného rizika poté dojde k rozhodnutí, zde by měly být zavedeny další automatické procesy identifikace uživatelů (například testy rozeznání obrázků). Vaše osobní údaje zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu, konkrétně předcházet zneužití našich kontaktních formulářů. Více informací o ReCAPTCHA naleznete na https://developers.google.com/recaptcha.

3. Právní základy pro zpracování

Na základě vašeho souhlasu dochází ke zpracování osobních údajů v rámci (článek 6, odst. 1, písm. a GDPR):

    • Google Maps
    • Google Analytics
    • Reklamních cookies
    • Pluginů sociálních médií
    • Newsletterů (podle informací poskytnutých při přihlášení k odběru newsletteru)

Máte právo odvolat svůj souhlas s účinky do budoucna. V případě cookies můžete přímo vymazat cookies prohlížeče nebo změnit nastavení prohlížeče.

Zpracování vašich požadavků a přenos dalších informací o našich produktech a službách, které si vyžádáte po telefonu, emailem nebo prostřednictvím kanálů sociálních médií nebo kontaktních formulářů, probíhá proto, abychom mohli podniknout nezbytné kroky před uzavřením smlouvy (článek 6, odst. 1, písm. b GDPR).

Osobní údaje (údaje o připojení, protokoly) také zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu poskytovat služby našich webových stránek a zajišťovat funkcionalitu a bezpečnost (článek 6, odst. 1, písm. f GDPR).

Na našich kanálech sociálních médií zpracováváme osobní údaje, které jsou odvozené z anonymních statistik a demografických analýz na základě našich oprávněných zájmů nabízet naše produkty a služby a nahrávat příspěvky, kterými oslovujeme naši komunitu (článek 6, odst. 1, písm. f GDPR).

4. Doba uchování osobních údajů

Osobní údaje uchováváme pouze po zákonem stanovenou dobu nebo do doby, dokud slouží pro naše oprávněné zájmy (například při uplatnění nebo obhajobě právních nároků). Údaje o komunikaci budeme zpracovávat, dokud není váš požadavek vyřízen nebo dokud jsou v platnosti (před)smluvní ustanovení. Pro informace o době uchování osobních údajů u cookies a sociálních médií si přečtěte kapitolu o cookies těchto zásad ochrany osobních údajů nebo příslušné zásady ochrany osobních údajů provozovatelů sociálních sítí. Připomínáme, že můžete ve vašem prohlížeči cookies kdykoliv vymazat.

5. Příjemci údajů

Naši poskytovatelé služeb mohou zpracovávat vaše osobní údaje jménem naší společnosti, aby vám mohli dodávat služby (zejména poskytovatelé služeb IT, reklamní agentury).
Tento web používá službu Google ReCaptcha a, pokud jste udělili souhlas s používáním cookies, pak i Google Analytics. Obě služby poskytuje společnost Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (Google). Google Analytics je služba pro analýzu webu a používá cookies, pomocí kterých analyzuje, jak uživatelé webové stránky používají. Informace generované soubory cookies o způsobu, jakým používáte naše webové stránky (včetně vaší IP adresy a URL navštěvovaných stránek), budou předány společnosti Google a budou uchovány na serverech této společnosti ve Spojených státech amerických. Vaše osobní údaje shromážděné v souvislosti s Google Analytics neuchováváme. Google LLC je zapsána na seznamu „Privacy Shield List“ a má zajištěnou dostatečnou úroveň ochrany údajů. Pro více informací navštivte https://www.google.com/analytics/terms/de.html a https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Při používání aplikace Mapy Google budou odeslány na server Google v USA (a tam uchovány) technické informace, jako je např. IP adresa.

Pokud jste udělili souhlas s použitím pluginů sociálních médií, mohou tyto pluginy sdílet osobní údaje (zejména IP adresu, URL aktuální stránky, cookies v rámci vašich sociálních médií) s příslušným provozovatelem platformy. Pro více informací se vraťte ke kapitole o sociálních médiích uvedené výše v těchto zásadách o ochraně osobních údajů.

6. Vaše práva

V rámci zákonných ustanovení máte následující práva vyplývající ze zpracování vašich osobních údajů:

      • Právo na přístup
      • Právo na opravu
      • Právo na výmaz
      • Právo na omezení zpracování
      • Právo vznést námitku proti zpracování na základě oprávněných zájmů
      • Právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů
      • Právo na přenositelnost údajů, které jsou vám poskytnuty, a
      • Právo podat stížnost u příslušného dozorového úřadu (v Rakousku: Rakouský úřad pro ochranu osobních údajů, dsb.gv.at)

Dále můžete nastavit použití cookies v možnostech vašeho prohlížeče nebo prostřednictvím následujících webových stránek:

Vaše osobní údaje nezpracováváme za účelem rozhodnutí, která jsou založena pouze na automatickém zpracování, včetně profilování, která mají na vaši osobu právní účinky nebo se vás obdobným způsobem významně dotýkají (článek 22 GDPR).

Pro požadavky a obecné dotazy ohledně ochrany osobních údajů nás kontaktujte na datenschutz@ubm-development.com .

7. Hyperodkazy

Tyto webové stránky mohou obsahovat hyperodkazy na weby spravované třetími osobami. Za tyto weby nebo jejich obsah či jejich používání nepřijímáme a neneseme v žádném případě odpovědnost. Dále neručíme za zásady nebo způsoby ochrany osobních údajů těchto webů. Doporučujeme, abyste se seznámili se zásadami ochrany osobních údajů webových stránek třetích osob, abyste pochopili, jakým způsobem shromažďují, používají a sdílí vaše informace.

8. Aktualizace zásady ochrany osobních údajů

Vzhledem k dalšímu rozvoji internetu budeme průběžně upravovat tyto zásady ochrany osobních údajů. Veškeré změny oznámíme dostatečně dopředu na našem webu. Doporučujeme, abyste tyto zásady pravidelně kontrolovali a měli přehled o jejich aktuální verzi.